Υπάρχει άραγε άνθρωπος που μπορεί να καταλάβει την καρδιά σου;

Πόσο σπάνιο είναι στις μέρες μας κάποιος άνθρωπος να μπορεί να καταλάβει την καρδιά σου;

Πόσο σπάνιο είναι κάποιος να σε νιώθει; Ανέκαθεν υπήρχαν οι άνθρωποι που μπορούσαν να καταλάβουν την καρδιά κάποιου, το τι θέλει, το πως σκέφτεται και γενικά είναι δύο άτομα που νιώθουν το ίδιο.

Πόσες φορές έχει συμβεί να σκεφτείς κάποιον και εκείνη τη στιγμή να σε πάρει τηλέφωνο; Υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που μπορούνε να καταλάβουν αν θα συμβεί κάτι καλό ή κάτι κακό στον άλλο. Σίγουρα υπάρχει απάντηση πάνω σε αυτό και σίγουρα συμβαίνει.

Υπάρχουν άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή βλέποντας ο ένας τον άλλο, καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει εδώ, κάτι διαφορετικό υπάρχει σε αυτά τα δύο άτομα που διαφέρει από τους υπόλοιπους.

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που όταν σμίξουν μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Είναι αυτοί που όταν σμίξουν, αυτές οι ελάχιστες εξαιρέσεις, μπορούν να κάνουν ουσιαστικά πράγματα στο έπακρον τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι της καρδιάς. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν θα έχουν καμία αμφιβολία ο ένας για τον άλλον, καταλαβαίνοντας τις χαρές αλλά και τις λοιπές τους.

Μαζί δεν θα ζήσουν τον οποιοδήποτε έρωτα, μαζί θα ζήσουν τον έρωτά στο μέγιστο.

Μόλις βρεθούν δεν θα χρειάζεται να ψάξουν άλλο γνωρίζοντας πως αυτό θα είναι κάτι αληθινό και όχι επιφανειακό ότι σχέση και αν καταλήξουν να έχουν. Είναι αυτοί που θα τους πεις τα πάντα και θα σε αγκαλιάσουν, είναι εκείνοι που όταν θα είσαι χαρούμενος θα είναι κι αυτοί. Είναι τα άτομα που θα τα μάθεις και από την καλή και από την ανάποδη ακόμα και όταν τους χαλάς τα χατίρια, ακόμα και τότε θα δεις το πόσο σε νιώθουν, σε καταλαβαίνουν και δεν θα σε παρεξηγήσουν.

Θα είναι αυτά τα δύο άτομα που το κρασί του έρωτα θα το πιούν και θα μεθύσουν και οι δύο.

Σε μία τέτοια ουτοπική αλλά αληθινή κατάσταση, δεν δύναται να μεθύσει μόνο ένας. Είναι εκείνοι που θα το ζήσουν αληθινά ξέροντας πως η ζωή είναι μόνο μία και όλα πρέπει να γίνουν τώρα, σε αυτή τη μοναδική ζωή.

Γιατί όταν βρεθούν αυτά τα άτομα ξέρουν πως ο πλούτος, η μόρφωση, η τελειότητα και η φήμη δεν μετράνε για εκείνους. Ξέρουν ότι πρέπει να είσαι αληθινός, αυθεντικός, ευθύς, ταπεινός και με καλοσύνη. Γιατί για αυτά τα άτομα αυτό είναι που μετράει.

Όταν βρεθούν δύο τέτοια άτομα, ακόμα κι αν διστάζουν θα βρούνε το θάρρος να κάνουν την κίνηση για να έρθουν πιο κοντά, γιατί ξέρουν ότι έχουν βρει κάτι σπάνιο ο ένας προς τον άλλο. Ακόμα κι αν κάποιος ή κάποια δεν καταφέρει να μιλήσει, αυτό δε σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει το ότι έχει απέναντί του ή απέναντι της.

Υπάρχουν και τα στραβά στην υπόθεση όπου μπορεί ο ένας εκ των δύο να έχει κάνει υποχωρήσεις για να έρθει πιο κοντά, υποχωρήσεις που με άλλους δεν θα έκανε ποτέ του, και ο άλλος να επαναπαύεται, χρονοτριβώντας κερδίζοντας χρόνο κάνοντας άλλες ασχολίες…

Και αν ο δεύτερος δεν καταφέρει να ελέγξει τα συναισθήματά του, τότε γνωρίζει πολύ καλά πως τα συναισθήματά του θα ελέγξουν εκείνον με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάσμα και ρωγμή στην σχέση αυτών των δύο ατόμων προσωρινά.

Πάντα η σκέψη τους θα είναι ο ένας προς τον άλλο

Σίγουρα αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, αν το σενάριο έχει άλλη τροπή στο τέλος, δε σημαίνει ότι ακόμα κι αν απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον οι σκέψεις τους δεν θα είναι αμοιβαίες.

Σίγουρα θα καταλάβει ο ένας το πρόβλημα του άλλου και σε καμία περίπτωση δεν θα σου πει το χιλιοφορεμενο «όταν θα καταλάβεις θα είναι αργά»

Γνωρίζοντας πως αν δεν έχεις νιώσει να σου κλέβουν την καρδιά και την ψυχή, αν δεν έχεις τρελαθεί σ’ αυτό το χαμόγελο, καταλαβαίνεις ότι την ζωή σου την ξόδεψες τζάμπα.

Ακόμα κι αν απομακρυνθούν για τους παραπάνω λόγους γνωρίζουν πως ο χρόνος τους δεν πήγε, δεν είναι και δεν θα είναι σε καμία περίπτωση χαμένος. Θα είναι για λίγο μόνοι τους, εστιάζοντας στην εσωτερική τους εξέλιξη, κάνοντας τους «δυνατούς» για την επόμενη μέρα. Τότε που θα ξανά βρεθούν και θα καταλάβουν το ότι πρέπει να είναι μαζί είτε αυτό λέγεται σχέση, είτε έρωτας, είτε φιλία ή ότι άλλο είναι.

Γιατί υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που θα επιλέξουν την μοναχικότητα μέχρι να βρεθούν και να εννοούν αυτό το «ίδιο» που τους ενώνει παρά να χαραμίζονται σε δήθεν φίλους και ενδιαφέροντα.

Θα καταλάβεις ότι θα αλλάξουν γιατί έπρεπε… Για να έρθουν πιο κοντά σου όπως «πρέπει». Αυτοί οι άνθρωποι θα μοιραστούν μαζί σου την αγάπη τους ακόμα κι αν ξέρουν ότι μπορεί να μην την πάρουν ολόκληρη πίσω, πράγμα σπάνιο για δύο τέτοιους ανθρώπους που όπως είπα, τουλάχιστον στο κομμάτι που τους ενώνει, ξέρουν ότι θα μοιραστούν τα πάντα μαζί.

Γιατί όταν έχεις πίστη αλλά και επιμονή μαζί, τότε γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα.

Ιδέες από το διαδίκτυο με κείμενο Ντίνου Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *