Χρωστάω κάνα δεκάρικο σε κάποιον και δεν το θυμάμαι;

Όχι δηλαδή άμα χρωστάω ένα δεκάρικο σε κανένα να μου το πει ρε παιδιά.

Σώπα ρε, για πες; Μπαίνω και τσεκάρω την κατάσταση, και βλέπω τις σκέψεις του καθενός και λέω εντάξει και τι έγινε, ο καθείς γράφει ότι έχει στο μυαλό του με τον τρόπο που το έχει, δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, δε σημαίνει ότι είμαστε όλοι στην κοσμάρα μας.

Γιατί εντάξει, που και που κάνεις κάποιο διάλειμμα από την εργασία σου και μπαίνεις στα κοινωνικά δίκτυα να κοινωνικοποιηθείς.

Ξέρεις τι θα κάνεις και ξέρεις που θα μπεις, εφόσον μετά από καιρό έχεις καταλήξει τι είναι αυτό που θέλεις να δεις και ξεκινάς το scroll.

Έχεις μερικούς λογαριασμούς που επισκέπτεστε καθημερινά, και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι τα πάντα είναι μια επανάληψη. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο και αντίστροφα.

Έχεις τους λόγους σου που μπαίνεις, άλλα είναι για διασκέδαση, άλλα για να μάθεις το κατιτίς σου, γενικά τα έχεις κάνει αχταρμά, και στο τέλος βγάζεις το πολυπόθητο συμπέρασμα. Διαβάσαμε και σήμερα και άκρη δε βγάλαμε.

Από ζευγαράκια που λύνουν τις διαφορές τους μέσα στα social με δεύτερότριτους λογαριασμός, μέχρι τρελαμένους σαν κι εμένα.

Ας αφήσουμε καταμέρος εμένα, εγώ δεν έχω ψωμί, και ας πιάσουμε τι γίνεται παραέξω. Είσαι εσύ λοιπόν και θέλεις να πεις κάτι στον φίλο σου, πολύ ωραία μέχρι εδώ, γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο; Γιατί δεν του στέλνεις ένα απλό μήνυμα από τον λογαριασμό που όλοι ξέρουν; Γιατί θα πρέπει να του γράψεις από άκυρο λογαριασμό «Που φυσικά αυτός τον ξέρει» Και να σου γράψει κι αυτός την απάντηση του από άλλον άκυρο λογαριασμό;

Οκέι καταλαβαίνω ότι μερικοί δεν θέλετε για ευνόητους λόγους να παίξετε μπάλα κανονικά και προτιμάτε αυτόν τον τρόπο. Ναι αυτό είναι λογικό, αλλά υπάρχει μία πάρα πολύ μεγάλη περίπτωση όλο αυτό το σκηνικό να σας αρέσει και να γουστάρετε.

Θα μου πεις ρε φίλε, η σημερινή νεολαία όλη μέρα την βρίσκει με τέτοια, εσένα που σου πέφτει λόγος; Όχι ρε μάγκα μου δε μου πέφτει λόγος αλλά να σου πω κάτι; Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αυτό πιστεύω, από κει και πέρα όμως εγώ είμαι ένας απλός θεατής που «δεν καταλαβαίνω» Όσο αναφορά τους άλλους ας κάνουν ότι θέλουν, πλάκα έχει και μη σου πω ότι το διασκεδάζω κιόλας όταν κάνω διάλειμμα και μπαίνω να τσεκάρω την κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο κάτι από όλα αυτά αφορά εμένα, θα πρέπει να ενημερώσω το φιλοθέαμον κοινό που παρακολουθεί τώρα τον γραπτό μου λόγο, ότι εγώ δεν κάνω για γραπτό λόγο.

Γιατί ρε φίλε έχω μάθει εντελώς αλλιώς.

Εκείνα τα αρχαία, πρωτόγονα χρόνια που ζούσα με τόξα και δόρατα και η φαρέτρα μου πάντα γεμάτη πίσω στην πλάτη, ήταν αλλιώς.

Και θα μου πεις τώρα εσύ, και τι με νοιάζει εμένα τι έκανες εσύ ρε πρωτόγονε; Δεν σου είπα να σε νοιάζει ρε φίλος, Κουβέντα κάνουμε να γουστάρουμε, καλά δεν κάνουμε κουβέντα, εγώ γράφω κι εσύ διαβάζεις.

Έτσι που λες πουλάκι μου, εμείς οι πρωτόγονοι σηκώναμε το τηλέφωνο, και ας ντρεπόμασταν ρε φίλε το κάναμε, και περνάμε με αγωνία το νούμερο στριφογυρνώντας ένα ένα τα νούμερα του απαρχαιωμένο τηλέφωνο μας, με τον ιδρώτα να τρέχει στο πρόσωπο φοβούμενοι μην τυχόν το σηκώσει κάποιος άλλος και τι θα του πούμε. Και αν το σήκωνε το πρόσωπο έχει καλώς, αν το σήκωνε κάποιος μεγαλύτερος γονέας τι γινόταν; Ναι γεια σας την τάδε θα ήθελα, μήπως είναι εκεί;

Και με την ψεύτικη, γλυκιά φωνή για να το παίξουμε ιστορία και παιδάκια και δε συμμαζεύεται.

Και ξέχνα τώρα τους μεγάλους, όταν το σήκωνε το πρόσωπο έδινες ραντεβού για το βράδυ ή την επόμενη μέρα, και μέχρι τότε η ασχολία σου ήταν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Φυσικά μιλάω προ κινητών ιστορία κι’έτσι.

Σε αυτό το σημείο μπορεί κάποιος να με ρωτήσει, ρε μεγάλε έχεις φύγει από το θέμα, OK έχω φύγει αλλά μέχρι να φτάσω εδώ κάτω έχω ξεχάσει το πάνω 🙂 Γι’αυτό λοιπόν να επανέλθω, όταν εσύ μου γράφεις στα social media και για κάποιο λόγο αναφέρεται σε εμένα, εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε να μαντέψω ούτε να μυρίσω τα νύχια μου για ποιον μιλάς, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη περίπτωση το ποιον να είναι ποιους.

Γι’ αυτό σου λέω φίλε μου, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί και τίποτα δε με ενδιαφέρει πλέον, κάποτε έβλεπα και νόμιζα ότι τα γράφουν για μένα, ακόμα και έτσι να ήτανε αποποιούμαι κάθε ευθύνη και δε με διαφέρει απολύτως τίποτα. Γιατί όποιος νομίζει ότι θέλει να μου πει κάτι ας χρησιμοποιεί για λίγο τον πρωτόγονο, δικό μου τρόπο, και ας μου το πει έτσι όπως πρέπει.

Γιατί φίλε μου για να με βρεις, έτσι όπως με έχεις κάνει και έχω αλλάξει, θα πρέπει να μου κλείσεις ραντεβού. Να μη σου πω ότι στο γιατρό θα κλείσεις συντομότερο ραντεβού από τις εμένα. Αλλά ας μην το παίζω και ζόρικος γιατί κάτι παιδάκια παρεξηγούνται και το παίζουνε δύο φορές ζοριλίκι

Τώρα άμα τους δεις πως έχουνε στραβώσει την μούρη τους, θα καταλάβεις τι σου λέω, ναι, ναι τώρα που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, η θερμοκρασία έχει πιάσει κόκκινο, τα χέρια σκίζουν το πουκάμισο -ή το φούτερ- για να πάρει αέρα το μέσα τους, και είναι λες και περπατάνε και θέλουν να δείρουν 60 μαζί.

Και για να μη σε τραβήξω τζάμπα παρακάτω και στο τέλος λες με κούρασες και νόημα δε βγάλαμε, Να το κόψω κάπου εδώ και να σου πω, πως τον παλιό, -ο οποίος είναι εντελώς αλλιώς ομως, το ξέρεις αλλά δεν θέλω να το συζητήσω τώρα-, σε αυτόν λοιπόν θα σου πω πως είναι αλλιώς.

Κάτι μπλοκαρισματάκια που κάνουν τα παιδάκια και τα κρατάνε μόνιμα εφ’όρου ζωής, Χωρίς να σε ξεμπλοκάρουν, -εντάξει το μπλοκ είναι για λίγο ρε φίλε, δεν είναι για χόρταση- Να ξέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος συνεννόησης, είναι το κλειδί για την επόμενη πόρτα, γιατί δεν μπορείς να δείξεις στον άλλον ότι κάτι θέλεις και να τον έχεις μπλοκάρει από τη ζωή σου.

Κάνε μια απόπειρα, βγάλε την κακία και πέτα την, κάνε πως μιλάς στον εαυτό σου και πες του ξέρεις κάτι ρε φίλε, χρονιά αλλάξαμε άντε να πάνε να φύγουν όλα τα κακά, ας ξεμπλοκάρω τον κάθε τελειωμένο εκεί πέρα να δούμε πως θα πάει και το 2023. OK πες αυτό το ψεματάκι στον εαυτό σου και κάνε αυτή την κίνηση.

Ε τότε ρε φίλε, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα το πάρω χαμπάρι ότι είμαι unblock Και θα καταλάβω τι παίζει. Όχι δεν θα ενοχλήσω, τώρα έμαθα, τουλάχιστον όχι στο μάστερ λογαριασμό.

Και στην τελική, ένα γεια σου τι κάνεις ένα χρόνια πολλά δεν είναι κακό ρε φίλε να λέμε στους άλλους. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και βλέπουμε. Άντε για να μας μπει καλά ο χρόνος ρε μάγκες, μην είμαστε κακά ανθρωπάκια και ας ξεχνάμε και καμιά βλακεία του παρελθόντος.

Ανακεφαλαίωση και κλείσιμο για να πάω για ύπνο, καλά σιγά μην πάω για ύπνο από τις πέντε το πρωί, είναι νωρίς ακόμα… Λοιπόν:

  • Λιγο σεβασμό στον παλιό δε βλάπτει.
  • Ο παλιός οφείλει να σέβεται το νεότερο το ίδιο.
  • Ο παλιός καταλαβαίνει το νεότερο, σέβεται τις απόψεις του και άμα θέλει ακολουθεί.
  • Ο νεότερος καταλαβαίνει ότι ο παλιός προσπαθεί να ακολουθήσει το τρένο, και αν το επιθυμεί πράττει τα προβλεπόμενα.

Όταν κάποιος σου λέει ότι μπορεί να κάνει κάτι, σημαίνει ότι μπορεί και να το κάνει. Εσύ από την άλλη μεριά οφείλεις να δοκιμάσεις τον άλλο και να δεις αν σου λέει αλήθεια, πόσες φορές σου έχουν πει ψέματα και σε έχουν κοροϊδέψει προς όφελος τους; Ουκ ολίγες φορές την έχεις πατήσει, έτσι δεν είναι;

Άσε λοιπόν τον έμπειρο -ξέρω πως τώρα θα έχεις βγάλει σπυράκια με αυτό που λέω και θα έχεις ήδη φύγει από αυτό το site- Αλλά άστον να σου αποδείξει του λόγου το αληθές.

Γιατί μάγκες μου, δεν χρωστάω τίποτα σε κανένα, γιατί έτσι ήμουνα πάντα, μόνο έδινα και δεν με ενδιέφερε το να πάρω πίσω, αλλά έβλεπα, οποιος το εκμεταλλευόταν αυτό, τον έστελνα με τρόπο και τον ξέγραφα.

Κείμενο: Ντίνος Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *