Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το παγωτό και κινδυνεύει η υγεία μας!
Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τα παγωτά, στο σπίτι μας έχουμε συνήθως μεγάλη οικογενειακή συσκευασία παγωτού για να μπορούμε να τρώμε επί αφθονία.
Το καλοκαίρι είναι ο πρωταγωνιστής και παραμένει στις καρδιές των μικρών μα και μεγάλων που αγαπούν το παγωτό.
Το λάθος βρίσκεται στο σερβίρισμα που δεν είναι πάντα και το πιο εύκολο, τουλάχιστον έτσι θα διαπιστώσετε παρακάτω.
Γιατί σίγουρα αυτό που επιθυμείτε περισσότερο είναι να βγάλετε μια, δυο ή ακόμα και τρεις μπάλες παγωτού για να δροσιστείτε, το πρόβλημα είναι όταν το παγωτό βγαίνει από την κατάψυξη και είναι τόσο παγωμένο που δυσκολεύεστε να το βγάλετε στο μπολάκι σας.
Το σκάλισμα του παγωτού με κουτάλια ή με το ειδικό «σκούπ» κάνει το «άθλημα» από δύσκολο ως βασανιστικό.
Για αυτόν τον λόγο συνήθως αφήνουμε το μπολάκι παγωτού έξω από τον καταψύκτη μας για να μαλακώσει, αυτό συνήθως το κάνουμε πάρα πολλές φορές όμως είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Μία λανθασμένη συνήθεια που φέρνει την υγεία μας σε κίνδυνο.
Ειδικοί επί του θέματος σημειώνουν πως το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου λιώνει γρήγορα και στο γαλακτώδες, ζαχαρούχο, υγρό του διάλειμμα κάνει το παγωτό εκτός κατάψυξη να αναπτυχθούν βακτήρια όπως η λιστέρια.
