Σοβαρό πρόβλημα στα αεροδρόμια της Αμερικής. Δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έδωσε εντολή να ερευνηθεί το θέμα.

Ενδεχόμενο για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της πολιτικής προστασίας της Αμερικής, έφερε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογειωθούν τα αεροπλάνα σε όλη τη χώρα.

Μόνο η προσγειώσεις είναι εφικτές στην χώρα

Δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν στον λευκό οίκο ανάμεσα σε δημοσιογράφος όπου είπε πως τα αεροσκάφη στη χώρα τους μπορούν μόνο να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά δεν μπορούν να απογειωθούν αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή.

Έλεγξαν για τυχόν κυβερνοεπίθεση σε πρώτη φάση, αλλά ο Τζο Μπάιντεν κατόπιν εντολής στο υπουργείο μεταφορών ζήτησε να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των ηνωμένων πολιτειών θα κάνουν τακτικές ενημερώσεις όπως είπε η Ζαν Πιέρο στο Twitter.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ενημέρωσε τους επιβάτες πως πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες για την ενημέρωση τους, για τα ταξίδια.

Για την ώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν το τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της όσο οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις όλων των πτήσεων που έγιναν σήμερα στην Αμερική είναι σε εξέλιξη.

Update:

Ψάχνουν στις ΗΠΑ τι προκάλεσε χθες χάος και ματαιώθηκαν 11.000 πτήσεις!

Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, αναστολή εσωτερικών πτήσεων σε όλη τη χώρα
Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flight Aware, περισσότερες από 11.300 πτήσεις είχαν καθυστέρηση ή ματαιώθηκαν χθες, Τετάρτη.

Πρώτη φορά εδώ και περίπου 20 χρονια, εσωτερικές πτήσεις ματαιώθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Delta Air Lines, United Airlines και Southwest Airlines, ανακοίνωσαν πως περιμένουν ότι οι επιχειρήσεις τους θα εξομαλυνθούν σήμερα.

Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια του προβλήματος για την βλάβη στο σύστημα, ποιοι οι κίνδυνοι.
Η βλάβη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της FAA εμπόδισε αεροδρόμια να υποβάλουν επικαιροποιημένες ειδοποιήσεις ασφαλείας, με τις οποίες οι πιλότοι προειδοποιούνται για εν δυνάμει κινδύνους, όπως το κλείσιμο διαδρόμων ή οι βλάβες σε εξοπλισμούς και κατασκευές, με αποτέλεσμα οι πτήσεις να σταματήσουν προσωρινά.

Αξιωματούχοι της FAA δήλωσαν πως προκαταρκτική έρευνα εντόπισε το πρόβλημα σε ζημιά σ’ ένα φάκελο δεδομένων, όμως πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση και πως η έρευνα συνεχίζεται.

Ο ίδιος φάκελος προκάλεσε προβλήματα τόσο στο κύριο σύστημα όσο και στο εφεδρικό, δήλωσαν πρόσωπα που έχουν λάβει γνώση για την έρευνα και ζήτησαν να μην κατονομασθούν.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Μαρία Κάντγουελ δήλωσε πως η επιτροπή θα ερευνήσει αυτό που ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» βλάβη.

Ο Αρτζούν Γκαργκ, πρώην επικεφαλής σύμβουλος της FAA που άσκησε χρέη υποδιοικητή της υπηρεσίας, δήλωσε πως είναι πρόωρο να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα για το περιστατικό, πρόσθεσε όμως πως η υπηρεσία δικαίως καθήλωσε τις πτήσεις, εφόσον ένα σύστημα ασφαλείας δεν λειτουργούσε.

Η FAA είναι χωρίς μόνιμο διοικητή από το Μάρτιο. Η Γερουσία δεν έχει πραγματοποιήσει την ακρόαση του προσώπου που έχει επιλέξει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για να τεθεί επικεφαλής της υπηρεσίας, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντένβερ Φιλ Ουάσινγκτον.

Trelamenos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *