Πώς να χρησιμοποιήσω τους Χάρτες της Google χωρίς χρέωση;

Η άγνωστη λειτουργία

Χάρη στο Google Maps, η δορυφορική πλοήγηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνεσης στο διαδίκτυο ή διαθέσιμα data στο κινητό μας τηλέφωνο.

Οι Χάρτες της Google αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στον πλανήτη, εξυπηρετώντας εκατομμύρια χρήστες και καθιστώντας την υπηρεσία δορυφορικής πλοήγησης εξαιρετικά προσιτή και ταυτόχρονα εύχρηστη.

Βέβαια, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν η χρήση των Google Maps δεν είναι απολύτως δωρεάν καθώς προϋποθέτει τη σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και την κατανάλωση δεδομένων, η οποία με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει χρεώσεις.

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι αν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε την… υποχρεωτικότητα της σύνδεσης και να μηδενίσουμε με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα κάποιας πρόσθετης χρέωσης.

Στις περισσότερες έξυπνες συσκευές κινητών τηλεφώνων, η εφαρμογή των Google Maps προσφέρει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει κανείς μια συγκεκριμένη περιοχή του χάρτη, ώστε αυτή να είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη ακόμα και όταν η συσκευή βρεθεί εκτός δικτύου.

Η περιοχή αυτή είναι αρκετά μεγάλη -συνήθως υπερβαίνει τα όρια μιας πόλης- και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντικατασταθεί από μια άλλη. Αν η παραπάνω διαδικασία πραγματοποιηθεί όσο το κινητό μας τηλέφωνο βρίσκεται συνδεδεμένο με ένα δίκτυο WiFi τότε δεν προκύπτει καμία επιβάρυνση για τον χρήστη, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στην προεπιλεγμένη περιοχή ακόμα κι αν έχει απενεργοποιήσει τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι αρκετά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτων προσφέρουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις προβολές ενός smartphone στην οθόνη του infotainment, η απολύτως δωρεάν χρήση των Google Maps καθίσταται εφικτή και απολύτως ασφαλής ακόμα και όταν ταξιδεύουμε με κάποιο όχημα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που διατηρηθούμε εκτός δικτύου, τότε κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρει η εφαρμογή Google Maps παραμένουν ανενεργές.

Η σημαντικότερη από αυτές είναι πέρα από κάθε αμφιβολία οι πληροφορίες κυκλοφορίας, βάσει των οποίων διαμορφώνοντας και προτείνονται στον χρήστη οι βέλτιστες διαδρομές ώστε να φτάσει ταχύτερα στον προορισμό του.

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα αποθήκευσης χαρτών -έστω και με κάποιους περιορισμούς ως προς τον αριθμό και την έκταση- και η πρόσβαση σε αυτούς offline, αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την Google, από τη στιγμή που ανταγωνιστικές εφαρμογές δεν προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή, απαιτώντας τη διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο για τη λειτουργία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *