Πάντα ήθελα δυο χελωνάκια και τώρα τα έχω

Είναι πολλά τα ζώα που μου αρέσουν αλλά έχω μία ιδιαίτερη προτίμηση στα χελωνάκια. Εδώ και χρόνια, ήθελα να είχα δύο χελωνάκια στο σπίτι μου που τόσο πολύ τα αγαπώ.

Αυτό που θεώρησα σωστό ότι έπρεπε να κάνω, ήταν να ψάξω στο internet σε καταστήματα pet shop, να βρω χελωνάκια.

Μία μέρα, εντελώς ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι, ανοίγει η μητέρα μου και ήταν η θεία μου που είχε έρθει για καφέ, καθώς πίνουν τον καφέ τους στην κουζίνα μπήκα εγώ να πιω λίγο νερό και έκατσα μαζί τους.

Κουβέντα με την κουβέντα είπα στην θεία μου ότι μου αρέσουν πολύ τα ζώα και συγκεκριμένα τα χελωνάκια, τότε η θεία μου πετάχτηκε και μου είπε ότι έχει στον κήπο της χελωνάκια και ότι θα μου έφερνε εκείνη, εγώ χάρηκα πολύ και περίμενα να ξανά έρθει για να μου τα φέρει.

Μετά από λίγες μέρες χτυπάει ξανά το κουδούνι και μπαίνει η θεία μου μέσα με ένα κουτί. Μου το έδωσε, το ανοίγω και μέσα είχε μαρουλόφυλλα και από κάτω ένα μικρούλι χελωνάκι στο μέγεθος του κουταλιού της σούπας.

Για αρχή, πήρα ένα Μπολ από την κουζίνα, έβαλα μέσα λίγο χώμα από την αυλή και έπλυνα το χελωνάκι και το έβαλα μέσα στο μπολ.

Εκείνη την ημέρα ήμουν πολύ χαρούμενη, έβγαλα φωτογραφίες το χελωνάκι και το έστειλα σε όλους μου τους φίλους να το δουν. Αργότερα, αγόρασα ένα μεγάλο μπολ και έβαλα μέσα καθαρό χώμα. Έβαλα μέσα διακοσμητικές πέτρες και ξύλα για να το κάνω πιο φυσικό και έβαλα και μία λάμπα για να το έχω ζεστό.

Δύο εβδομάδες αργότερα ήρθε ξανά η θεία μου και μου έδωσε ένα μικρό, κλειστό κουτάκι που είχε μέσα ακόμα ένα χελωνάκι. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι θα μου έφερνε και ένα δεύτερο αλλά εγώ χάρηκα πολύ και φυσικά το πήρα, το έπλυνα και το έβαλα μαζί με το άλλο να κάνουνε παρέα.

Στην αρχή, η αλήθεια είναι ότι τα χελωνάκια με φοβόντουσαν και κρυβόταν μέσα στο χώμα, πολλές φορές με δάγκωναν εάν τα πλησίαζα κιόλας. Τώρα όμως, μετά από τόσο καιρό τα χελωνάκια είναι πολύ άνετα μαζί μου, με αφήνουν και τα παίρνω στο χέρι μου και τα πλένω με ζεστό νερό είναι καθαρά και είμαι πολύ χαρούμενη.

Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός, τα χελωνάκια σιγά-σιγά μεγαλώνουν, τα ταΐζω μαρούλι και αγοράζω χόρτα από το Σούπερ μάρκετ και είμαι πολύ χαρούμενη που το έχω στην παρέα μου.

Καλό είναι να μην αγοράζουμε ζώα από καταστήματα αλλά να υιοθετούμε από φιλοζωικές οργανώσεις. Επίσης καλό είναι να μην κάνετε δώρα ζωάκια, εκτός αν ξέρετε ότι εκεί που τα πάτε μπορούν να τα φροντίσουν και όντως το θέλουνε.

Evelyn Winestones

trelamenos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *