Οι μπίζνες πληρώνονται, η φιλία είναι δωρεάν

Οι μπίζνες πληρώνονται, η φιλία είναι δωρεάν

Πιστεύεις πως έχει νόημα να παρακαλάς κάποιον για να σου κάνει την χάρη;


Όσο προχωράς σε αυτή τη ζωή, θα δεις πολλά πράγματα μπροστά σου που θα θελήσεις να τα αποκτήσεις. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που όσο μεγαλώνουμε τα προσθέτουμε στην λίστα μας και όλο τα αναζητάμε, θέλουμε να τα αποκτήσουμε είτε είναι εύκολα είτε είναι δύσκολα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να το πετύχεις αυτό, ένας τρόπος είναι να αγοράσεις το προϊόν που θέλεις. Φυσικά όταν λέμε προϊόν εννοούμε κάτι που να μπορείς να το αγοράσεις, ρούχα, παπούτσια ή ακόμα και ένα ταξίδι αναψυχής όπου θα πληρώσεις και θα πας. Οτιδήποτε μπορεί να σου γυαλίσει στο μάτι και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το πληρώσεις και να το έχεις στην κατοχή σου.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό που θέλεις δεν μπορείς να το αγοράσεις γιατί πολύ απλά δεν αγοράζεται;

Εδώ μπαίνει στην μέση ο ανθρώπινος παράγοντας, ο άνθρωπος την σημερινή εποχή δεν αγοράζεται η δεν πρέπει να αγοράζεται. Πολλά χρόνια πριν υπήρχαν οι σκλάβοι όπου οι εύποροι άνθρωποι, τους αγόραζαν και τους χρησιμοποιούσαν κάνοντας καταναγκαστικά έργα για όφελος του αφεντικού τους.

Ας μην αναφερθούμε το τι μπορεί να συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές του κόσμου ακόμα και σήμερα, ας το αποφύγουμε αυτό, ας μιλήσουμε για το 2023. Την σήμερον ημέρα δεν δύναται να μπορείς να αγοράσεις ανθρώπινες ψυχές. Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις, υπάρχουν εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν το τομάρι τους προς χάριν μίας υποτιθέμενης, καλύτερης ζωής για εκείνους. Τώρα το κατά πόσο συμφωνείτε για μία τέτοιου είδους ενέργεια ως το κρίνει ο καθένας από μας.

Ας αφήσουμε όμως τις εξαιρέσεις και ας μιλήσουμε για τους περισσότερους από εμάς, εμάς που δεν δεχόμαστε να πουλήσουμε τον εαυτό μας όχι φτηνά, ούτε καν ακριβά, απλά δεν το διαπραγματευόμαστε, δεν είμαστε προϊόν με ταμπελάκι έξω από βιτρίνα μαγαζιού.

Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί για κάποιον που δεν έχει καμία σημασία για εκείνον ή που δεν έχει όφελος για να τον φέρει κοντά του.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις, κάποια άτομα θα δουν κάτι σε σένα ξεχωριστό και θα θελήσουν να το αποκτήσουν. Εδώ πάλι ανοίγουνε δύο δρόμοι, ο δρόμος της προοπτικής και τις εξέλιξης εργασίας σε επαγγελματικό περιβάλλον και ο δρόμος της προσωπικής εκτίμησης από έναν άνθρωπο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, παρέα, φιλιά, αγάπη και ούτω καθεξής.

Στον πρώτο δρόμο λοιπόν, τα φιλαράκια, υπάρχει εκείνος που θα σε διαλέξει, εκείνος που βλέπει κάτι σε σένα ή που προτίθεται να μάθει και θα σε πλησιάζει με σκοπό την συνεργασία σε μία ανερχόμενη επαγγελματική πορεία η μία πορεία που ήδη έχει ξεκινήσει εκείνος και σε θέλει μαζί του. Ως εδώ όλα μια χαρά, κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να προχωρήσετε προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο δεύτερος όμως δρόμος είναι και ο πιο ζόρικος, οι φιλοι, εδώ δεν μιλάμε για μπίζνες, εδώ μιλάμε για επιλογή φίλου ή και κάτι παραπάνω. Εδώ δε μιλάμε για χρήμα, εδώ μιλάμε για χημεία, συνεννόηση, κατανόηση προβλημάτων ο ένας προς τον άλλο και όλα αυτά μαζί, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αγοράζονται, ο τομέας χρήμα δεν έχει τη θέση του μέσα σε μία τέτοια ιστορία.

Εδώ είναι που θα διαλέξεις τον άλλο ή θα σε διαλέξει εκείνος σε πρώτο στάδιο, και με τον καιρό θα διαπιστώσετε τι ήταν αυτό που σας τράβηξε κοντά.

Ηταν απλά τα αστεία που κάνατε και μ’ αυτά δημιουργήσετε μία καλή παρέα; ή μήπως ήταν κάτι παραπάνω και πήγε αλλού ιστορία; Περνώντας ο χρόνος θα το μάθετε και οι δύο, αν μπορείτε να τα βρείτε ή να έχετε τη χημεία που λέω εγώ, τότε όλα είναι φυσιολογικά και οδεύουν προς μία σωστή κατεύθυνση.

Εάν στην πορεία κάτι στραβώσει, το φυσιολογικό είναι να προσπαθήσετε και οι δύο για την επίλυση του ζητήματος όσο πιο όμορφα και πολιτισμένα γίνεται μέχρι να βγει στο τέλος μία λογική απόφαση και όλα να γίνουν όπως πριν. Εδώ φυσικά πρέπει να υπάρξει συνεννόηση χωρίς εγωισμούς και υπεκφυγές ο ένας προς τον άλλο, είναι πολύ βασικό αυτό για να υπάρξει τελικά αυτή η συνεννόηση.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχει τύχει να θέλει μόνο ένας την «παρέα» του δεύτερου ατόμου και αυτό να προκαλέσει σύγχυση στην «σχέση» την οποία πάει να δημιουργηθεί, πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Πολύ απλά αν νιώθεις ότι κάτι σε τραβάει στον άλλο, ότι κάτι έχεις δει σε εκείνον, νομίζεις ότι τον ξέρεις από προηγούμενη ζωή ή ήσασταν αδελφές ψυχές, η οτι άλλο νομίζεις, δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα όταν το δεύτερο άτομο δεν νιώθει η αισθάνεται ακριβώς τα ίδια με σένα.

Σ’ αυτό το σημείο είναι που δεν μπορείς να συνεννοηθείς, δεν μπορείς να τα βρεις με κάποιον άλλο και πίστεψε με, δεν έχει καμία απολύτως σημασία γιατί πολύ απλά αυτό στο τέλος δεν θα καταλήξει πουθενά.

Εκεί ακριβώς είναι η καλύτερη στιγμή που πρέπει απλά να φύγεις από το συγκεκριμένο άτομο και να ψάξεις να βρεις κάτι άλλο.

Δεν είναι υποχρεωτικό το να ψάξεις να βρεις, συνήθως αυτά έρχονται στη ζωή μόνα τους και αυθόρμητα και μάλιστα χωρίς να το περιμένεις τις περισσότερες φορές, δεν διαλέγεις τον φίλο από προεπιλογή.

Και εντέλει για να καταλήξω, δεν ενοχλείς, φεύγεις και δεν συνεχίζεις για την απόκτηση αυτού του άλλου ατόμου, όπως θα αποκτούσες ένα ζευγάρι παπούτσια, δηλαδή με χρήματα. Δεν παρακαλάς κανέναν και τίποτα, αποκτάς αυτά που μπορείς, υλικά αγαθά με τα χρήματα σου και τα υπόλοιπα με την καρδιά σου, η φιλία ο έρωτας και η αγάπη δεν αγοράζονται.

Κείμενο: Ντίνος Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *