Να βοηθάτε. Δεν χρειάζεται να περιμένεις πίσω την οποιαδήποτε βοήθεια, κάνε εσύ το καλό και κάποια μέρα αυτό θα σου επιστρέψει

Να βοηθάτε, να βοηθάτε γενικά, τους φίλους σας, τους γνωστούς σας ή και αγνώστους, να βοηθάτε όπου, όπως, όταν και αν μπορείτε.

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να βοηθήσεις κάποιον που θέλεις, εάν δεν έχεις την οικονομική άνεση υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βοηθήσεις κόσμο.

Εκτός από τα χρήματα, μπορείς να δείξεις την συμπαράσταση σου ακόμα και με ένα λουλούδι ή ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις τι κάνει ο άλλος, για κάποιον αυτό είναι αρκετό από τη στιγμή που δεν έχει ούτε τα βασικά, από τη στιγμή που δεν έχει τίποτα.

Δεν χρειάζεται να περιμένεις πίσω την οποιαδήποτε βοήθεια, κάνε εσύ το καλό και κάποια μέρα αυτό να σου επιστρέψει, ίσως όχι από το ίδιο το άτομο που έκανες το καλό αλλά πίστεψε με, σίγουρα κάποια στιγμή θα σου επιστρέψει αυτό πάλι πίσω, ίσως τότε η βοήθεια που θα λάβεις να είναι μεγαλύτερη από αυτή που έδωσες κάποτε, σε κάποιον.

Αν έχεις την άνεση, μπορείς να καλέσεις κάποιον στο σπίτι σου για ένα πιάτο φαγητό ακόμα και για ένα καφέ εκείνος θα σου είναι ευγνώμων.

Ενδεχομένως, ίσως κάποιες φορές να μπορείς να βοηθήσεις λέγοντας απλά ένα καλό λόγο, μία καλή κουβέντα σε κάποιον που ξέρεις ότι με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα βοηθήσεις κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη.

Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά ορισμένες φορές μπορείς να βοηθήσεις με τον πιο απλό τρόπο, επίσης, χωρίς να το καταλαβαίνεις μπορείς εάν δεν προσέξεις, να κάνεις κακό σε κάποιον χωρίς να το θέλεις με εξίσου απλό τρόπο, γι’ αυτό προσοχή σε ό,τι κάνουμε.

Και αν κάνεις κάτι και τελικά δεν σου επιστρέψει, δεν βαριέσαι, δεν τρέχει και τίποτα, τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, άλλωστε, αυτό είναι που μετράει.

Μέρες γιορτινές όπως αυτές που διανύουμε τώρα, να σκεφτόμαστε λίγο και τους άλλους γιατί μπορεί να έρθει στιγμή που θα χρειαστεί οι άλλοι να σκεφτούν εμάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *