Να αγαπάτε με την καρδιά σας

Οι περισσότεροι εκεί έξω είναι μία από τα ίδια.

Γυρνάς καθημερινά έξω και βλέπεις ανθρώπους, κοιτάς γύρω σου παντού και προσπαθείς να καταλάβεις όλες αυτές οι φάτσες γιατί κοιτάνε κάτω, γιατί είναι όλοι λυπημένοι. Κόσμος να τρέχει πανικόβλητος πάνω και κάτω όλη την ώρα, αμίλητος χωρίς να δίνεις σημασία πουθενά, να είναι όλοι βυθισμένοι στην σκέψη τους.

Όσο περνάνε τα χρόνια, η ζωή ενώ θα έπρεπε να φτιάξει, για κάποιο λόγο όμως χειροτερεύει. Δεν θα αναλύσω τους λόγους που κάνουν τον κόσμο δυστυχισμένο, στην χώρα μας, μόνο το οικονομικό που πάει κατά διαόλου εάν βάλεις, θα διαπιστώσεις πως είναι ένας λόγος που οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα βασικά και αυτό τους προκαλεί δυστυχία.

Να αγαπάτε με την καρδιά σας

Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι μας ότι υπάρχουν πράγματα που αγαπάμε και αυτά πρέπει να τα αγαπάμε με όλη μας την καρδιά. Μπορεί οι σκέψεις μας ότι η ζωή χειροτερεύει να είναι αρνητικές, πρέπει όμως να βάλουμε τα δυνατά μας για να προχωρήσουμε μπροστά.

Υπάρχουν πολλά άρθρα εκεί έξω που αναλύουν διεξοδικά το πως μπορούμε να είμαστε λίγο περισσότερο ευτυχισμένοι.

Σε αυτό που θέλω να σταθώ όμως είναι πως τους ανθρώπους που αγαπάμε πρέπει να τους το δείχνουμε με κάθε τρόπο, είναι εκείνοι που μας αγαπούν εξίσου το ίδιο, (δεν βάζουμε μετρό σε κάτι τέτοιο, ο καθένας αγαπάει όπως μπορεί με το δικό του τρόπο) Και καταλαβαίνουν πως μόνο με την αγάπη υπάρχει πνευματική συμφιλίωση ατόμων.

Γι’ αυτό, όσα προβλήματα και αν έχουμε, ότι και να συμβαίνει εκεί έξω που είναι χάλια, να δείχνουμε την αγάπη μας στους ανθρώπους μας με κάθε τρόπο.

Πόσες φορές έχετε λογομαχήσει με τους αγαπημένους σας;

Πόσες φορές μπήκατε σε αντιπαράθεση μαζί τους; Ναι αλλά για να είστε μαζί σημαίνει πως το τέλος τα βρήκατε, (κι αν δεν τα έχετε βρει θα γίνει σύντομα) Το αποτέλεσμα είναι, πως άνθρωποι με κατανόηση, εφόσον στο τέλος τα βρίσκουν και είναι πάλι καλά κι αγαπημένοι, σημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να λύσουν τις διαφορές τους φωνάζοντας και χαλώντας τις καρδιές τους.

Αν μπορούσαμε λοιπόν όλοι μας να λύνουμε τα προβλήματα που έχουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους από την αρχή χωρίς φωνές και συγκρούσεις, τότε θα γλιτώναμε πολύτιμο χρόνο και κόπο, πράγματα τα οποία μετά την επανένωση καταλαβαίνουμε πως ήταν χαμένος χρόνος και μόνο.

Και να μην ξεχάσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Κείμενο Ντίνος Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *