Η παρέα για καφέ με τα κινητά στο χέρι.

Είμαστε έξω για καφέ και μέσα στα πρώτα 5 λεπτά έχουμε πάρει όλοι τα κινητά μας και ασχολούμαστε με αυτά.

Και το ερώτημα τώρα είναι, πως θα συνεννοηθούμε όλοι μαζί; Μέσα από τα κινητά; Μα φυσικά με την ομιλία. Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιούμε τα κινητά και να έχουμε βγει έξω για καφέ;

Αν θέλαμε μέναμε στο σπίτι μας ο καθένας με τα κινητά του χωρίς καν να χρειαστεί να βγούμε έξω για καφέ να δούμε λίγο κόσμο.

Διάσπαρτα, συγκεχυμένα άρθρα στο διαδίκτυο, εξηγούν αν είναι σωστό ή χρήση του κινητού από παρέα ή από ένα ζευγάρι την ώρα του καφέ. Αν και τα πράγματα είναι πολύ απλά, η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά στο τι πραγματικά συμβαίνει έξω στον κόσμο ή και όχι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο στο ίντερνετ, οι περισσότεροι μπαίνουν να μάθουν τα νέα της ημέρας και όχι μόνο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι κάνουν διάφορες δουλειές που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση, ίσως με το διαδίκτυο.

Για εμένα, θεωρώ πως το να ασχοληθείς τόσες ώρες με κινητό πρέπει να έχεις ουσιαστική σχέση με το διαδίκτυο ή να είσαι προγραμματιστής ή κάτι παρεμφερές. Είναι αυτή η μικρή μερίδα ανθρώπων οι οποίοι προγραμματίζουν και φτιάχνουν κινητά και υπολογιστές για να μπορούμε εμείς οι περισσότεροι να ασχολούμαστε με αυτά. Αυτή η μικρή μερίδα λοιπόν, βλέπει το μέλλον και την εξέλιξη και μέρα με τη μέρα προσαρμόζει την τεχνολογία να την φέρει στα μέτρα μας με σκοπό να μάθουμε εμείς ότι μας ενδιαφέρει αλλά κι από την άλλη μεριά να μας έχουν όλη μέρα online για να έχουν οι μεγάλες εταιρίες ουσιαστικό όφελος και κέρδος από εμάς.

Παράπονα σε σχόλια για το πως μας έχουν καταντήσει έτσι οι αλήτες! Ναι αλλά αυτή είναι η δουλειά των λίγων, να μπορούν να τα παίρνουν από τους πολλούς.

Και επειδή λοιπόν ο κόσμος δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα αλλά και τα χούγια δεν φεύγουν έτσι εύκολα, συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας η πόλη με τα κινητά στο χέρι αδιαφορώντας για τους γύρω μας και οι λίγοι να μας παρατηρούν και να προσαρμόσουν την τεχνολογία επάνω σε μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *