Η κοπέλα μου θέλει εμένα και άλλους δύο άντρες, τι να κάνω;

“Όταν νυχτώνει το εργαλείο, θέλει εσένα και άλλες δύο” έλεγε ο Τάσος Μπουγάς… αλλά πάμε κατευθείαν στα σοβαρά…

Αυτή είναι μια προσωπική κατάσταση που εξαρτάται από τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας.

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τη φίλη σας και να εκφράσετε πώς νιώθετε για το αίτημά της. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τους πιθανούς κινδύνους και τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου διευθέτησης σχέσεων. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η πολυσυντροφικότητα δεν είναι για όλους και θα πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό μόνο εάν αισθάνεστε άνετα με αυτό. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την ιδέα να μοιραστείτε τη φίλη σας με άλλους άντρες, είναι σημαντικό να της το κοινοποιήσετε και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Μίλα με την κοπέλα σου και προσπάθησε να καταλάβεις την άποψή της. Ρωτήστε την γιατί το θέλει αυτό και ποιες είναι οι προσδοκίες και τα όριά της.

Εξετάστε τις πιθανές επιπτώσεις στη σχέση σας. Μια πολυσυντροφική σχέση μπορεί να είναι περίπλοκη και προκλητική και μπορεί να μην είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανή ζήλια, ζητήματα εμπιστοσύνης και άλλες συναισθηματικές προκλήσεις.

Ζητήστε συμβουλές από θεραπευτή ή σύμβουλο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε αυτήν την περίπλοκη κατάσταση και να παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση.

Εξετάστε τις νομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πολυσυντροφικότητας στην Ελλάδα*.

Στην Ελλάδα η πολυαμορία δεν είναι νομικά αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να την αντιμετωπίζει. Η ελληνική νομοθεσία αναγνωρίζει μόνο μονογαμικό γάμο και συμβίωση. Αυτό σημαίνει ότι τα πολυσυντροφικά άτομα ενδέχεται να μην έχουν νόμιμα δικαιώματα ή προστασία όσον αφορά την κληρονομιά, την περιουσία ή την επιμέλεια των παιδιών.

Από κοινωνική σκοπιά, η πολυσυντροφικότητα δεν είναι ευρέως αποδεκτή στην Ελλάδα και θεωρείται θέμα ταμπού. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποδοκιμασία ή παρεξήγηση από φίλους και συγγενείς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση και διακρίσεις. Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολο για τα πολυσυντροφικά άτομα να είναι ανοιχτά στις σχέσεις τους και μπορεί επίσης να τους δυσκολέψει να βρουν αποδοχή και υποστήριξη.

Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για τους πιθανούς κινδύνους και τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Τελικά, η απόφαση είναι δική σας, αλλά είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τη φίλη σας σχετικά με το τι αισθάνεστε άνετα και τι όχι. Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε αυτήν την κατάσταση με προσοχή και προσοχή για τα συναισθήματά σας και τα συναισθήματα όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Επιμέλεια: Ντίνος Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *