Η φίλη μου πιστεύει ότι είμαι αδύναμος και προτιμά κάποιον πιο δυνατό

Λάβαμε το πρώτο mail με δικιές σας ερωτήσεις. Απαντάει ο συνήθης ύποπτος Ντίνος K.

“Καλησπερα σας, πολυ προσφατα σας ανακαλυψα απο καποιον φιλο μου. Εχω προβλημα με την φιλη μου που με θεωρει αδυναμο σωματικα αλλα και σαν χαρακτηρα και μου ειπε πως προτιμαει τον πρωην της. Μπορω να κανω κατι η να το παρατησω εντελως? Ευχαριστω πολυ”

Ας το πιάσουμε με την σειρά, εξωτερικά αδύναμος.

Μπορεί να είναι επώδυνο να ακούμε ότι κάποιος που μας ενδιαφέρει δεν μας βλέπει με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας βλέπουν. Εάν η κοπέλα σας προτιμά κάποιον πιο δυνατό, μπορεί να οφείλεται στο ότι έχει ορισμένες αξίες ή προτιμήσεις με τις οποίες δεν ευθυγραμμίζεστε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις και αξίες και είναι OK αν δεν ταιριάζουν με τις δικές σας.

Να σκεφτείτε ότι μπορεί να ερμηνεύετε τα λόγια της με αρνητικό τρόπο και μπορεί να μην το εννοούσε έτσι ή μπορεί να έχει κάποια άλλη οπτική που δεν γνωρίζετε. Είναι καλύτερο να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά μαζί της για να κατανοήσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.

Να θυμόμαστε ότι η αξία μας ως άτομα δεν καθορίζεται από τη σωματική δύναμη ή οποιονδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα. Όλοι έχουμε μοναδικές ιδιότητες και δυνάμεις που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην ανάπτυξη αυτών των δυνατοτήτων και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, αντί να προσπαθούμε να αλλάξουμε ποιοι είμαστε για να ταιριάξουμε στις προτιμήσεις κάποιου άλλου.

Τώρα όσον αναφορά τον “αδύναμο χαρακτήρα” σου.

Εάν η κοπέλα σας πιστεύει ότι έχετε αδύναμο χαρακτήρα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την οπτική της και να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες της. Το πρώτο βήμα θα ήταν να έχετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση μαζί της για το πώς αντιλαμβάνεται τον χαρακτήρα σας και ποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές βρίσκει αδύναμες. Ακούστε την προοπτική της χωρίς να αμυνθείτε, προσπαθήστε να καταλάβετε από πού προέρχεται.

Αφού κατανοήσετε την προοπτική της, μπορείτε να εργαστείτε για την αντιμετώπιση τυχόν συγκεκριμένων ζητημάτων που έχει θέσει. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την οικοδόμηση της αυτοπεποίθησής σας, να γίνετε πιο διεκδικητικοί ή να μάθετε πώς να χειρίζεστε δύσκολες καταστάσεις με καλύτερο τρόπο.

Να θυμάστε ότι η προσωπική ανάπτυξη και η αυτοβελτίωση είναι ένα συνεχές ταξίδι και δεν είναι ποτέ αργά για να εργαστείτε για να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Ολοι έχουν αδυναμίες, κανείς δεν είναι τέλειος και δεν είναι δίκαιο να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Είναι σημαντικό να εστιάσετε στα δυνατά σας σημεία και να κάνετε βήματα για να βελτιωθείτε σε τομείς που θέλετε.

Να θυμάστε ότι η αξία σας ως άτομο δεν καθορίζεται από τη γνώμη της κοπέλας σας ή οποιουδήποτε άλλου για εσάς, αλλά από τον χαρακτήρα και τις αξίες σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *