Η BYD, έχει smartwatch που ανιχνεύει το αλκοόλ

Στην Κίνα η BYD πήρε έγκριση ευρεσιτεχνίας για το νέο smartwatch που ανιχνεύει εάν έχει καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός.

Η BYD κατάφερε να πατεντάρει το νέο της smartwatch, παίρνοντας έγκριση από το εγχώριο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας. Το νέο smartwatch μπορεί να ανιχνεύσει εάν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Η BYD τον Νοέμβριο του 2021 μας είχε δείξει ένα τέτοιο που μπορούσε να «επικοινωνήσει» με το αυτοκίνητο, επεμβαίνοντας στο κλείδωμα, την εκκίνηση του κινητήρα, την εύκολη πρόσβαση, την λειτουργία των παραθύρων και το άνοιγμα του χώρου αποσκευών.

Το smartwatch μετράει το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, τους παλμούς της καρδιάς, την θερμοκρασία του σώματος και την παρακολουθεί καθώς κάνει και ανάλυση της αρτηριακής πίεσης.

Εκείνη την εποχή, το ρολόι της BYD είχε παρουσιαστεί με σκοπό να αντικαταστήσει τα συμβατικά ασύρματα κλειδιά, αλλά το πρότζεκτ πάγωσε και έμεινε στα σκαριά. Η πρόσφατη όμως πατέντα της BYD για το smartwatch είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη. Έχει πιο απλή σχεδίαση και μοιάζει περισσότερο με το αντίστοιχο της Apple.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε smartwatch που ανιχνεύουν το αλκοόλ.

Eνώ σύμφωνα με μελέτες προσφέρουν και μια σχετική ακρίβεια στο αποτέλεσμα που ανακοινώνουν. Υπάρχουν όμως και μερικά smartwatch που διαθέτουν ειδικό στόμιο που φυσάει ο οδηγός και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ άλλα έχουν αισθητήρες που επιτρέπουν στους χρήστες να μετρούν το επίπεδο μέθης τους.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν διαθέτουν κάποιο δικό τους smartwatch, αλλά βασίζονται στα υπάρχοντα των γνωστών κατασκευαστών που λειτουργούν με ειδική εφαρμογή για τα μοντέλα τους. Η Volvo, η Mercedes-Benz, η Porsche και η Volkswagen είναι μερικές από τις εταιρείες που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέσουν το έξυπνο ρολόι τους με τα αυτοκίνητά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *