Αποφθέγματα – Τεχνολογία

Εδώ θα βρείτε αποφθέγματα γραμμένα για την αγάπη, για την αθωότητά, για την αδερφοσύνη, τον αθλητισμό, τα αισθήματα, τον ανταγωνισμό, για τον άνδρα, την γυναίκα, την αποτυχία, την αρετή, το γάμο, το γέλιο, την γνώση, τους γονείς, αποφθέγματα για τους εγωιστές, για τα ελαττώματα μας, για την ελευθερία μας, για την χώρα μας, για την εξουσία, για την επιτυχία και ακόμα πολλές κατηγορίες.
Κάθε κατηγορία είναι ξεχωριστή

Δεν με ενδιαφέρει το εργαστήριό μου να ασχολείται με πράγματα που απλώς είναι ενδιαφέροντα, αλλά με τεχνολογία που είναι χρήσιμη στον άνθρωπο.

Μιχάλης Δερτούζος

.

Η ανθρωπότητα έκανε ένα τεράστιο λάθος όταν πριν από 300 χρόνια διαχώρισε την τεχνολογική εξέλιξη από τη φιλοσοφία και τον ανθρωπισμό… Ας διορθώσουμε το σφάλμα του Διαφωτισμού και ας κοιτάξουμε ξανά εκστατικοί το ηλιοβασίλεμα, τον τροχό και ό,τι μπορεί να βρίσκεται πίσω τους.

Μιχάλης Δερτούζος

.

Η εφεύρεση είναι η μητέρα της ανάγκης.

Μέλβιν Κράνζμπεργκ

.

Η τεχνολογία δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, αλλά δεν είναι και ουδέτερη.

Μέλβιν Κράνζμπεργκ

Κανένα κίνημα για την κοινωνική αλλαγή δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα επιτύχει, αν δεν οικειοποιηθεί τα πιο προηγμένα πνευματικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και αν δεν έχει τις ρίζες του σε κείνα τα στρώματα του πληθυσμού που είναι παραγωγικά και δημιουργικά σε κάθε τομέα.

Νόαμ Τσόμσκι

.


Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ’ άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη.

Μιχάλης Δερτούζος

.

Στα καινούργια στελέχη μου λέω: Ο υψηλός δείκτης ευφυΐας και μόνο δεν με εντυπωσιάζει. Η συνεργατικότητα, ο χαρακτήρας, η συμπόνια, η ευγένεια, ναι. Δείξτε μου τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την ανθρωπότητα.

Μιχάλης Δερτούζος

.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων.

Ουμπέρτο Έκο

.

Τι να πω για τα ταξίδια μου με αεροπλάνο; Έχω πάει σε τόσα μέρη σε όσα σχεδόν έχουν πάει και οι βαλίτσες μου.

Μπομπ Χόουπ

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *