Αποφθέγματα – Τέχνη

Εδώ θα βρείτε αποφθέγματα γραμμένα για την αγάπη, για την αθωότητά, για την αδερφοσύνη, τον αθλητισμό, τα αισθήματα, τον ανταγωνισμό, για τον άνδρα, την γυναίκα, την αποτυχία, την αρετή, το γάμο, το γέλιο, την γνώση, τους γονείς, αποφθέγματα για τους εγωιστές, για τα ελαττώματα μας, για την ελευθερία μας, για την χώρα μας, για την εξουσία, για την επιτυχία και ακόμα πολλές κατηγορίες.
Κάθε κατηγορία είναι ξεχωριστή

.

Αυτή η μεγαλειώδης τραγωδία που ονομάζουμε μοντέρνα τέχνη…

Σαλβαντόρ Νταλί

Αυτοί που δημιουργούν (αγάλματα, ποιήματα, συμφωνίες) αξίζουν περισσότερο θαυμασμό από αυτούς που κυβερνούν (υπηρέτες, υπαλλήλους ή λαούς). Η δημιουργία αντιπροσωπεύει πιο πολλά από την εξουσία, η τέχνη πιο πολλά από την πολιτική. Τα έργα είναι αθάνατα, όχι οι πόλεμοι, ούτε οι χοροί των πραγμάτων.

Μίλαν Κούντερα

Δουλεύοντας στο Χόλιγουντ καταλαβαίνεις αρκετά για την πορνεία.

Τζέιν Φόντα

.

Η διατήρηση της νεότητας στην προχωρημένη ηλικία δεν είναι προσποίηση. Είναι τέχνη.

Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε

.

Η τέχνη είναι για να αντιμετωπίσεις την ασυναρτησία της ζωής. Να σου απαλύνει τον βίο, την πορεία προς τον θάνατο.

Νίκος Εγγονόπουλος

.


Η τέχνη είναι μια αντίσταση στη μοίρα.

Αντρέ Μαλρό

.

Η φωτογραφία είναι ένστικτο. Μια εικόνα είναι η καταγραφή ή η απόδειξη ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου παραλήρημα. Πρέπει να έχεις λίγη τρέλα για εκείνη τη μαγική στιγμή που πραγματικά είναι το θέμα μιας δυνατής φωτογραφίας.

Μπερνάρ Πλοσί

.

Κάθε έργο τέχνης αποτελείται από δύο στοιχεία: το εσωτερικό και το εξωτερικό.Το εσωτερικό στοιχείο είναι τα συναισθήματα του καλλιτέχνη. Αυτά τα συναισθήματα είναι ικανά να προκαλέσουν και αντίστοιχα συναισθήματα στην ψυχή του θεατή.

Βασίλι Καντίνσκι

.

Μπορώ πολύ εύκολα να συγκινηθώ και να δακρύσω αν το ζητάει ο ρόλος. Ο πατέρας μου έλεγε πάντα πως οι Φόντα μπορούν να κλάψουν ακόμη και μπροστά σε μια καλή μπριζόλα».

Τζέιν Φόντα

.

Ο λόγος που μερικά πορτρέτα δεν φαίνονται αληθινά είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουν καμία απολύτως προσπάθεια για να μοιάσουν με την εικόνα τους.

Σαλβαντόρ Νταλί

.


Ο μόνος κανόνας είναι να αρέσεις.

Μολιέρος

.

Όλες οι μορφές τέχνης είναι στην υπηρεσία της μεγαλύτερης απ’ όλες τις τέχνες: της τέχνης της ζωής.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

.

Όλη η ιστορία της τέχνης δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά η ιστορία της εξέλιξης από τον άνθρωπο-καθρέφτη προς τον άνθρωπο-Θεό. Ο καλιτέχνης ,δημιουργός απόλυτος,ένας μικρός Θεός.

Βισέντε Ουϊδόβρο

.

Όταν η τέχνη είναι απολιτική, απλά σημαίνει ότι έχει συμμαχήσει με την άρχουσα τάξη.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

.

Σκοπός του βιβλίου μου «Για το πνευματικό στην τέχνη» και της καλλιτεχνικής ομάδας «Γαλάζιος Καβαλάρης ήταν να αφυπνίσουν τη δυνατότητα να βιώνουμε το πνευματικό στα υλικά και αφηρημένα πράγματα. Αυτή η ικανότητα είναι απόλυτα απαραίτητη για το μέλλον και ανοίγει το δρόμο για μια ατελείωτη ποικιλία ενδεχόμενων εμπειριών.

Βασίλι Καντίνσκι

.


Τα συναισθήματα είναι μία γέφυρα από το μη υλικό προς το υλικό (καλλιτέχνης) και από το υλικό προς το μη υλικό (θεατής).

Βασίλι Καντίνσκι.

.

Τα χρώματα είναι τα πλήκτρα, τα μάτια είναι η αρμονία και η ψυχή είναι το πιάνο με τις χορδές του. Ο καλλιτέχνης είναι το χέρι που παίζει το όργανο και αγγίζοντας το ένα ή το άλλο πλήκτρο δονεί τη ψυχή»

Βασίλι .Καντίνσκι

.

Το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε από τη γλυπτική είναι να μην κινείται.

Σαλβαντόρ Νταλί

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *