ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ

Στο trelamenos.gr θα βρείτε αποφθέγματα γραμμένα για την αγάπη, για την αθωότητά, για την αδερφοσύνη, τον αθλητισμό, τα αισθήματα, τον ανταγωνισμό, για τον άνδρα, την γυναίκα, την αποτυχία, την αρετή, το γάμο, το γέλιο, την γνώση, τους γονείς, αποφθέγματα για τους εγωιστές, για τα ελαττώματα μας, για την ελευθερία μας, για την χώρα μας, για την εξουσία, για την επιτυχία και ακόμα πολλές κατηγορίες.
Κάθε κατηγορία είναι ξεχωριστή

Μια ιεραρχική κοινωνία δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν βασίζεται στη φτώχεια και στην άγνοια.

Τζορτζ Όργουελ

Μπορείτε να διακηρύσσετε όσο θέλετε, κύριοι, την ωραία σας φιλοσοφία. Αλλά ώσπου να μας δώσετε να φάμε, οι ιδέες σας για το Καλό και το Κακό μπορούν να περιμένουν.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

O πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πρέπει να κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι οι πλούσιοι, ειδικά οι πολύ πλούσιοι, πρέπει να φορολογούνται περισσότερο. Υπολογίζω και τον εαυτό μου ανάμεσα σ’ αυτούς. Δεν εννοώ ότι είμαι υπερβολικά πλούσια, αλλά τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους. Αρκετοί ανάμεσά τους σκέφτονται όπως κι εγώ. Γιατί ό,τι και να λέμε, δεν μπορείς να έχεις σταθερότητα σε μια χώρα όπου υπάρχουν τόσο μεγάλες ανισότητες ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Τζέιν Φόντα

Όταν είσαι φτωχός, δεν μπορείς να διαλέγεις τους εχθρούς σου.

Αντρέ Μαλρό

Ποιο το όφελος αν δημιουργείς πολλούς φτωχούς με την εκμετάλλευση και κατόπιν ανακουφίζεις έναν με την ελεημοσύνη; Αν δεν υπήρχε το πλήθος των εκμεταλλευτών, δεν θα υπήρχε το πλήθος των εξαθλιωμένων.

Γρηγόριος Νύσσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *