Αλήθειες που πρέπει να μάθεις αν είσαι ερωτευμένη με τον κολλητό σου

Η ύπαρξη – ή μη – φιλίας ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα είναι ένα ζήτημα διφορούμενο. Κάποιοι το θεωρούν ανέκδοτο και άλλοι ποντάρουν σε αυτό ρισκάροντας. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν έχεις ποντάρει και έχεις χάσει. Τι γίνεται όταν έχεις ερωτευτεί τον καλύτερο σου φίλο και νιώθεις τα πάντα να αλλάζουν με πολύ υψηλές ταχύτητες μη προλαβαίνοντας να καταλάβεις τι συμβαίνει; Η σχέση σου μαζί του αλλάζει, αλλά με αυτό που είχατε χτίσεις τι γίνεται; Μετράει; Χτίζετε από εκεί και πάνω; Ή το γκρεμίζετε και χτίζετε μια σχέση εκ νέου;

Υπάρχουν κάποια πράγματα δεδομένα σε αυτή την αλλαγή και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αυτά. Στοιχηματίζεις διακυβεύοντας πολλά όπως και να έχει.

Θα ξέρεις συνεχώς τι ακριβώς σκέφτεται ο άλλος

Κανέναν δεν ξέρεις τέλεια, αλλά εκείνον τον ξέρεις αρκετά καλά. Έχετε ανταλλάξει απόψεις για τα πάντα, ξέρεις τι τον εκνευρίζει και τι τον ενθουσιάζει. Αυτό μπορεί να είναι καλό αφού έχετε «κόψει δρόμο» στην πρώτη περίοδο μιας σχέσης που προσπαθεί ο ένας να καταλάβει τον άλλο. Ωστόσο, μπορεί κάποιες φορές να αποτελέσει παγίδα αφού ακόμη και τα μικρά λευκά ψέματα – που λέγονται για να στογγυλέψουν γωνίες- δε θα γίνονται πιστευτά, κάνοντας τη σύγκρουση αναπόφευκτη.

Το σεξ στην αρχή θα είναι άβολο

Ο καλύτερος σου φίλος μπορεί να σε έχει δει γυμνή άπειρες φορές και να υπάρχει οικειότητα, παρακάμπτοντας το άγχος του να γδύνεσαι μπροστά σε κάποιον για πρώτη φορά. Ωστόσο, ο φίλος σου έχει ακούσει τόσα πράγματα για τη σεξουαλική σου ζωή – από αστεία περιστατικά μέχρι προσωπικά σου turn-οns και προτιμήσεις, που στην αρχή η κατάσταση θα είναι λίγο άβολη. Ένα είναι σίγουρο: θα γελάσετε πολύ μέχρι να συντονιστείτε.

Θα ζεις με ένα μόνιμο φόβο

Το να μπαίνεις σε ερωτική σχέση με τον κολλητό σου, είναι ένα ρίσκο. Και το ρίσκο ενέχει και μια δόση φόβου. Του φόβου της αποτυχίας. Θα φοβάσαι ότι αν κάτι πάει στραβά, αν δε δουλέψει όλο αυτό, δε θα μπορείτε να κάνετε erase την όλη προσπάθεια και να γυρίσετε στην προηγούμενη κατάσταση. Θα φοβάσαι ότι αν χωρίσετε, δε θα χάσεις μόνο έναν ερωτικό σύντροφο. Θα χάσεις και τον καλύτερο σου φίλο.

Η συνεννόηση θα είναι πανεύκολη

Επικοινωνούσατε από πάντα. Και για να γίνατε φίλοι, επικοινωνούσατε και καλά. Τα γούστα σας είναι παρόμοια αλλά και να μην είναι, έχετε βρει ένα τρόπο να συνδυάζετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις με επιτυχία. Τα σχέδια σας για φαγητό ή ποτό θα οργανώνονται μέσα σε λίγα λεπτά και το να βγαίνετε οι δυο σας δε θα είναι ποτέ άβολο. Συνέβαινε πάντα.

Θα μαλώσετε πιο σύντομα από ότι νομίζεις

Όταν είμαστε στο πρώτο διάστημα μιας σχέσης – καλώς ή κακώς – δεν έχουμε την άνεση να εκφραστούμε όπως ακριβώς θα θέλαμε. Σκηνές ζηλοτυπίας, αντιπάθειες προς τρίτους και απόψεις για πολιτικά και διεθνή ζητήματα καμουφλάρονται κάτω από το πέπλο της ανάγκης του να δείξουμε την καλύτερη έκδοση του εαυτού μας στον άλλο. Όταν όμως το αγόρι σου είναι και ο καλύτερος σου φίλος, όλα αυτά έχουν παρακαμφθεί και έχεις την οικειότητα να υπερασπιστείς τις απόψεις σου με όλο σου το πάθος, αδιαφορώντας για εντάσεις και παράπλευρες απώλειες. Όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν συνάψετε ερωτική σχέση.

Αξίζει να προσπαθήσεις

Κανείς δε σου λέει ότι το να ερωτευθείς τον καλύτερο σου φίλο θα είναι εύκολο. Κάθε άλλο. Αλλά μέσα στο «χάος» των ερωτικών σχέσεων, μέσα σε όλες τις δυσάρεστες ιστορίες που φτάνουν στα αφτιά σου, εσύ είσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που αγαπάς και σε αγαπάει. Πραγματικά. Και αυτό είναι κάτι που κερδίζεται δύσκολα. Ναι είναι πολύ ψυχοφθόρο το να φοβάσαι πως αν κάτι πάει στραβά θα χάσεις ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής σου. Αλλά είσαι ήδη ερωτευμένη, η σχέση σας έχει αλλάξει ούτως ή άλλως από τον πυρήνα της και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να αποφύγεις κάτι που μέσα σου συμβαίνει ήδη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναβάλλεις τον έρωτα.
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *